Uitjes

TRIER

Dagje TrierTrier is een is een oud Romeinse stad.
De stad is gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus. Rond het jaar 300 was Trier de grootste stad ten noorden van de Alpen en stond bekend als het “tweede Rome”. Er is geen stad in het noorden waar zoveel Romeinse gebouwen en sporen zijn achtergebleven. Maar liefst 9 monumenten in Trier staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Trier bezoekenDe Porta Nigra (Zwarte Poort) is het meest bekende monument. De poort dankt zijn naam aan de zwarte laag roet die in de middeleeuwen op de zandstenen zijn achtergebleven.

De Dom van Trier is in 326 na Christus gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Constantijn. De Dom is een van de oudste en grootste kerken in de Westerse wereld.

De weken voor kerst kan je hier een sfeervolle kerstmarkt bezoeken en genieten van heerlijke Duitse specialiteiten.

Lees meer over Trier >>>

Het hele jaar door zijn er Duitstalige rondleidingen. Een Engelstalige rondleiding is mogelijk tussen 1 mei en 31 oktober.

Lees meer over rondleidingen >>>


vakantie ardennen VIANDEN

Het prachtige dorpje Vianden ligt aan de rivier de Our in Luxemburg en staat bekend om zijn imposante kasteel. Het kasteel is gebouwd tussen de 11e en 14e eeuw op de fundamenten van een Romeinse vesting.

In het verleden is het kasteel een tijd lang het bezit geweest van de familie Nassau. Willem-Alexander voert nog steeds de titel “graaf van Vianden”.

Met de stoeltjeslift, genietend van het uitzicht, bereik je eenvoudig het kasteel dat op 440 meter hoogte ligt.

meer informatie over het kasteel >>>

Bent u sportief aangelegd? Vianden heeft ook nog een boomklimpark met verschillende parcours.

Lees meer over het boomklimpark>>>


LUXEMBURG

Tussen 1815 en 1890 waren Luxemburg en Nederland aparte landen maar hadden dezelfde koning. Luxemburg telt een half miljoen inwoners, waarvan meer dan 30% in de stad Luxemburg woont.

Luxemburg is een prachtige oude stad waar je heerlijk kunt ronddwalen en winkelen.

Tussen de boven- en benedenstad zijn grote hoogte verschillen. De benedenstad ligt in het groen bij de rivier en is door vele trappen en paden verbonden met de bovenstad.

Je kunt hier heerlijk eten en de mensen zijn vriendelijk.

Lees meer over Luxemburg stad>>>


KANOEN

DILLINGEN

Kanoën is mogelijk aan de grens met Luxemburg. In Dillingen zijn kano’s te huur voor tochten op de grensrivier de Sauer. Let op: reserveren is noodzakelijk (minimaal 2 dagen van tevoren).

Meer informatie over het kanoën>>>

BIERSDORF

Bij Biersdorf ligt een groot stuwmeer. Hier kan je waterfietsen en kano’s huren.

Lees meer over bootverhuur >>>


EIFELPARK GONDORF

Eifelpark Gondorf is een attractie- en dierenpark. Een leuke plek om een dagje met de kinderen te vertoeven. In het park zijn meer dan 50 attracties en 200 dieren.

Zo zijn er zijn stokstaartjes en beren in het berenravijn. En er is ook een kinderboerderij.

Je kunt een 80 meter vrije val maken uit de freefall tower of zweven op grote hoogte. Er is een wildwaterbaan en een rodelbaan, maar er zijn ook trampolines en vele speeltuintjes.

Lees meer >>>


Manderscheid EifelMANDERSCHEID

Manderscheid is een klein plaatsje met een grote geschiedenis. In het dorp staan twee oude burchtruïnes. De vorsten van Trier en de graven van Manderscheid waren vijanden. In Manderscheid lag de grens tussen hun grondgebieden. De vorst van Trier had hier de Oberburg en de graven van Manderscheid de Niederburg.

De ruïnes van de Oberburg zijn vrij te beklimmen. Voor de Niederburg betaalt u een kleine toegangsprijs.

Voor Nederlanders nog een bijzondere noot: Manderscheid was lange tijd het meest oostelijke puntje van de zuidelijke Nederlanden.

In Manderscheid is verder een geologisch museum (het Maarmuseum), het Heimatmuseum over de geschiedenis van het dorp en een poppenmuseum.

Rondom Manderscheid kun je heerlijk wandelen of fietsen.


GEIERLAY

Deze spectaculaire hangbrug bevindt zich in Geierlay.

De brug is 360 meter lang en hangt 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal.

In elk seizoen kan je hier heerlijk wandelen. Er zijn geen entreekosten.


KOBLENZ

Koblenz heeft een prachtige historische binnenstad met vele middeleeuwse gebouwen. De binnenstad grenst aan zowel de Moezel als de Rijn.
Bij de Deutsche Eck stroomt de Moezel in de Rijn. Hier kan je met de kabelbaan over de Rijn naar boven, naar Fort Ehrenbreitsteinen

Geniet hier van het fantastische uitzicht over de stad.